Personeel en kwaliteit

Wat een business coach voor jouw onderneming kan betekenen

Wat een business coach voor jouw onderneming kan betekenen

Geplaatst op

Als oprichter van je eigen onderneming loop je vast tegen een aantal problemen waarvan je niet weet hoe die opgelost moeten worden. Dan lijkt het alsof alles misgaat en je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Dan is een business coach ideaal voor je.

Business coach

Als je als ondernemer tegen problemen of onzekerheden aan loopt, is het mogelijk om persoonlijke begeleiding te krijgen van een business coach/ een personal coach. Deze business coach helpt je ook je bedrijf te laten groeien. En de coaching is afgestemd op iedereen in de organisatie of in het team.

En een belangrijk doel van de business/personal coaching is het creëren van de bewustwording. Je leert je meer bewust van jezelf te worden en de mensen om je heen. Het doel daarbij is dan een zelfreflectie te krijgen en dat te veranderen of vooruitgang te boeken.

Als persoon heb je dingen meegemaakt die je moet leren los te laten en als je dat achter je laat kun je beter presteren en heb je wat meer kracht. Je benut dan je kwaliteiten ook goed. Kortom een business coach helpt je om als ondernemer je doelen te bereiken en je perspectief op dingen te veranderen of juist te vergroten. Het kan er dus voorzorgen dat je onderneming groeit.

Het vinden van een business coach kan heel simpel zijn als je de juist informatie hebt en geeft. Alleen zo vind je iemand die bij je past.

Communicatie

Communicatie is zeer belangrijk. Communiceren is het uitwisselen van boodschappen dat wordt uitgevoerd door een verzender en een boodschapper. Als de boodschappen niet goed overkomen dan is er sprake van een ruis. Een ruis kun je onderverdelen in een interne ruis en externe ruis. Interne ruis is als bijvoorbeeld de ontvanger er met zijn hoofd niet bij is. En een externe ruis is als er te veel lawaai van buitenaf komt.

Dat een boodschap goed aankomt is zeer belangrijk, want je wilt de ander immers begrijpen en als we niet met elkaar konden communiceren dan konden we ook geen dingen regelen. Zoals in de economische wereld, dan konden ze geen bestellingen plaatsen of vragen daarover stellen.

Communiceren kan op verschillende manieren en in verschillende talen. Je kunt ook communiceren via gebarentalen of juist alleen met je mimiek.

Door de verschillende talen die er zijn kunnen er misverstanden ontstaan, maar gelukkig kunne de meeste mensen op de wereld met elkaar communiceren via de Engelse taal.

Effectief communiceren

Effectief communiceren is enorm belangrijk. Je kunt namelijk een gesprek met een persoon aan gaan en heel de tijd aan het woord zijn, maar als je niet weet of de persoon het begrepen heeft dan heb je daar dus helemaal niets aan. Want als je bijvoorbeeld belangrijke informatie verteld maar de persoon heeft het niet begrepen en je vraagt ook niet of de persoon iets begrepen heeft, dan kan het zo zijn dat de belangrijke informatie niet goed overgebracht wordt. En dat er andere dingen gedaan worden.

Het is dus belangrijk dat de boodschap goed begrepen en ontvangen wordt door de gesprekspartner. Het effectief communiceren is belangrijk voor zowel privégesprekken als zakelijke gesprekken. Je kunt effectief communiceren aanleren. Er zijn bepaalde cursussen en trainingen die helpen met communiceren. Op die manier help jij jezelf en andere beter begrijpen.

Gerelateerde berichten

Maak het je personeel makkelijker met een kassasysteem voor de horeca

Het is in de horeca heel belangrijk om bestellingen en betalingen correct en vooral snel af te handelen. Alles draait om contact met je klanten. Een...

Lees meer

Hoe omgaan met personeel bij verkopen van bedrijf?

Als bedrijfseigenaar is de verkoop van uw bedrijf meestal reden voor een feest, of op zijn minst een zucht van verlichting. Maar voor uw werknemers...

Lees meer

Zo kom je zelfverzekerd over als je Engels spreekt met je zakencontacten

Als je zaken doet met klanten en relaties over de grens dan wordt er onderling meestal Engels gesproken. Het is dan ook essentieel dat je deze taal...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden