Personeel en kwaliteit

Maak het je personeel makkelijker met een kassasysteem voor de horeca

Maak het je personeel makkelijker met een kassasysteem voor de horeca

Geplaatst op

Het is in de horeca heel belangrijk om bestellingen en betalingen correct en vooral snel af te handelen. Alles draait om contact met je klanten. Een perfect werkend kassasysteem is daarbij onontbeerlijk. Dat zorgt namelijk voor tevreden klanten en voor tevreden personeel. Maar als je een kassasysteem wilt kopen, waar kijk je dan naar? Wat is belangrijk? Op deze vragen proberen we je antwoord te geven in dit artikel.

Wat is belangrijk voor een kassasysteem in de horeca?

In de horeca zijn snelheid en goed klantencontact essentieel. Een kassasysteem helpt daarbij en als je een kassasysteem aanschaft, let dan vooral op betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Ook de mogelijkheid tot rapportage is belangrijk evenals de prijs. Het hangt namelijk ook van je budget af. Kun je niet veel investeren dan kun je overwegen om een kassasysteem te huren.

Het kassasysteem moet zonder meer betrouwbaar zijn. Alles moet kloppen en werken op het moment dat je het nodig hebt. 

Ook de gebruiksvriendelijkheid is erg belangrijk. Het moet niet nodig zijn om nieuwe personeelsleden heel lang in te werken. Daarnaast wil je uiteraard je klanten snel kunnen helpen. Gasten willen snel hun bestelling en vlot kunnen afrekenen. Tevreden klanten komen terug en dat is wat je wilt. Je wilt ook een goed overzicht hebben zodat je weet wat er zich afspeelt in je zaak.

Tip: Kassasysteem horeca: kies de kassa die bij jou past

De rapportage: een belangrijk onderdeel

Een goed en modern kassasysteem doet zoveel meer dan alleen afrekenen met je klanten. Je kunt er je personeel mee inplannen, de inkoop regelen en bijhouden, de reserveringen plannen enzovoort. De rapportage is een heel belangrijk onderdeel in de horeca. Het zorgt ervoor dat alles gestroomlijnd verloopt en je bespaart een zee van tijd als je al die dingen niet meer handmatig hoeft te doen. 

Veel kassasystemen voor de horeca hebben ook een in- en uitkloksysteem. Dat is helemaal ideaal omdat je dan niet meer handmatig bij hoeft te houden wanneer iedereen met zijn of haar dienst begint. Vooral in de horeca is dat belangrijk omdat je over het algemeen met flexibel inzetbaar  personeel werkt. Je hebt verschillende diensten en het personeel ruilt onderling ook regelmatig van dienst. Het is nogal een administratie om dat handmatig bij te houden, maar met een kassasysteem met in- en uitkloksysteem hoeft dat dus niet meer. Het personeel regelt dit allemaal zelf en je hebt er geen omkijken meer naar.

Uitgelicht: POS hardware passend bij jouw horecazaak

Tot slot

Het is duidelijk dat een modern horecabedrijf tegenwoordig niet meer zonder een goed kassasysteem kan. Je moet er een investering voor doen maar die verdien je snel terug door de tijd en dus het geld dat je bespaart. 

Gerelateerde berichten

Hoe omgaan met personeel bij verkopen van bedrijf?

Als bedrijfseigenaar is de verkoop van uw bedrijf meestal reden voor een feest, of op zijn minst een zucht van verlichting. Maar voor uw werknemers...

Lees meer

Zo kom je zelfverzekerd over als je Engels spreekt met je zakencontacten

Als je zaken doet met klanten en relaties over de grens dan wordt er onderling meestal Engels gesproken. Het is dan ook essentieel dat je deze taal...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden