Personeel en kwaliteit

Met deze tips bereid je je goed voor op een assessment

assessments

Met deze tips bereid je je goed voor op een assessment

Geplaatst op

Soms zit er in een sollicitatieprocedure ook een assessment. Een assessment is vaak een opdracht die je moet maken zodat je potentiële werkgever beter in kan schatten wat jouw vaardigheden zijn. Vaak weet je pas op het moment dat je de assessment krijgt om wat voor opdracht het gaat. Toch kan je jezelf een beetje voorbereiden op zo’n test. Hoe? Dat lees je hieronder.

Wat en hoe wordt er getest?

Het is heel normaal om de recruiter even te vragen waar het assessment over gaat en of je je daarop kunt voorbereiden.  Ken je iemand die bij het bedrijf werkt? Dan kun je ook bij diegene informeren. Sommige bedrijven doen een online test, terwijl bij sommige bedrijven je langs moet komen om een dagdeel interviews, cursussen en opdrachten te doen..

Welk bureau voert het assessment uit?

Vaak wordt zo’n assessment gemaakt en uitgevoerd door een assessmentbureau. Vraag ook hiernaar bij de recruiter en zoek informatie op over het bureau. Wat voor bureau is het? Is het een erkend bureau? Welke methoden gebruiken zo? Door deze achtergrondinformatie in je achterhoofd te houden, ben je beter voorbereid op de test.

Vacatureomschrijving herlezen

Uit de vacaturetekst staat vaak naar wat voor persoon het bedrijf waar je solliciteert opzoek is. Probeer de competenties die hierin genoemd worden naar de praktijk te vertalen. Dit is een handige manier om te voorspellen welke competenties tijdens het assessment getoetst zullen worden.

Oefenen

Online vindt je verschillende oefen-assessments waarmee je kunt oefenen. Misschien zullen de vragen niet hetzelfde zijn als tijdens het echte assessment, maar het geeft je wel een indruk van wat voor vragen er gesteld zullen worden.

Daarnaast blijft het belangrijk om gewoon jezelf te blijven en altijd eerlijk te zijn, ook tijdens het assessment. Het heeft weinig zin om je anders voor te doen.

Gerelateerde berichten

4 tips om een baan te krijgen na je studie

Als je net afgestudeerd bent en het moeilijk vindt om door te breken naar de werkomgeving, kan daar een reden voor zijn. Als de meest opgeleide...

Lees meer

Ben jij een leider of een volger?

Het concept leiderschap is een veelgebruikte term in de zakenwereld, maar deze term is veel breder toepasbaar. Ook in ons dagelijks leven kunnen de...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden