Of je nu een nét afgestudeerde piloot bent of dat je een gezagvoerder bent met duizenden uren vliegervaring. De volgende 5 tips zullen ervoor zorgen dat je een succes wordt als piloot.

#1. Verkoop je unieke kwaliteiten en eigenschappen

Wat maakt jou nu eigenlijk speciaal? Er zijn tientallen piloten die net zo goed gekwalificeerd zijn die op zoek zijn naar die nieuwe functie. Waarom zou iemand voor jou moeten kiezen? Misschien is het wel belangrijk dat je méér kunt dan enkel en alleen vliegen!

#2 Investeer in je relaties

De luchtvaart community is een erg kleine groep. Vanaf de eerste dag van je piloot opleiding, tot je laatste dag als gezagvoerder. Je zult op de vreemdste plekken nieuwe relaties vinden. Onthoud dus goed dat wanneer je een kwaad woord spreekt over je collega’s of cabinepersoneel, dat het uiteindelijk uitkomt. Niet iedereen hoeft je aardig te vinden, maar geef ze op zijn minst niet een reden om je niet te mogen.

#3 Wees zelfverzekerd, maar niet arrogant!

Bescheidenheid is een erg goede eigenschap, zeker als piloot zijnde. Hoewel er erg veel arrogante ego’s bestaan in de luchtvaart, is het altijd erg vervelend om te moeten samenwerken of enkel al een gesprek te voeren met een arrogante piloot.

#4 Netwerken, netwerken, netwerken

Het is heel erg belangrijk om je netwerk goed op te bouwen en te onderhouden. Vooral omdat de gemeenschap in de luchtvaart vrij klein is. Het krijgen van een goede baan bij een grote óf kleine luchtvaarmaatschappij is niet alleen een kwestie van wat kun je, maar ook van wie ken je.

#5 Feedback

Vraag om feedback en terugkoppeling van je crew. Of je nu student bent of al vele jaren ervaring hebt, je kunt altijd nog wat leren! Vraag daarom om je crew om feedback en vat het niet persoonlijk op. Gebruik hun kritiek en feedback om een nóg betere piloot te worden dan je nu al bent!