Er komen steeds meer vacatures beschikbaar in deze tijd van economische groei. Maar door het grote aantal zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. We komen tot een korte lijst van goede, beknopte tips voor het zoeken naar werk die je zullen helpen om je sollicaties te perfectioneren.

Zorg voor een onderscheidende cv

Als je voor een functie solliciteert via een online sollicitatieprocedure, is het zeer waarschijnlijk dat je cv eerst wordt gecontroleerd door een systeem voor het bijhouden van sollicitanten en daarna pas door ‘echte’ mensen wordt gecheckt. De eerste menselijke ogen die je cv bekijken zijn vaak die van een recruiter of HR-medewerker. Het betekent dus dat je het voor zowel de computer als de mens heel eenvoudig moet maken om hun ‘perfect fit’ snel te verbinden met jouw cv.

Bedenk de functiebeschrijving en alle beschikbare informatie over de functie. Weerspiegelt u de woorden en zinnen in de vacaturebeschrijving? Toon je je sterke punten op de gebieden die voor deze functie van het grootste belang lijken te zijn? Stel het op een rijtje. 1. Stel het op een rijtje. 2. Stel het op een rijtje.

Beperk jezelf niet tot online sollicitaties tijdens uw zoektocht naar een baan

Durf jezelf te presenteren als je gaat solliciteren, anders gaat het erg lang duren voordat je aan de bak kunt. Stop niet als je eenmaal hebt gesolliciteerd voor die functie. Begin met het vinden en vervolgens jezelf kenbaar te maken voor mensen die werken bij dat bedrijf. Plan informatieve gesprekken met je toekomstige collega’s. Benader een interne recruiter en stel een paar vragen. Kruip op de radar van de verschillende mensen die van invloed zouden kunnen zijn op je sollicitatiegesprek bij dat perfecte bedrijf.

Laat je cv aansluiten op de specifieke wensen van een bedrijf

Een enkel cv bestaat niet. Zorg ervoor dat je een vast template voor je cv hebt die je eenvoudig kunt aanpassen en wijzigen naar de wensen van het bedrijf. Je cv is je eerste presenteerblaadje die perfect moet aansluiten, anders krijg je geen kans om jezelf fysiek te presenteren. Ga je solliciteren op een vacature docent Nederlands? Zorgt er dan voor dat je geen enkele spelfout maakt en je specialisaties en certificaten op het gebied van de Nederlandse taal toevoegt. Dit verhoogt je kans van slagen op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.