Personeel en kwaliteit

Wat zijn belangrijke kwaliteiten van een goede advocaat?

advocaat

Wat zijn belangrijke kwaliteiten van een goede advocaat?

Geplaatst op

Er zijn veel verschillende meningen over wat belangrijke eigenschappen en kwaliteiten zijn die een advocaat dient te hebben. Vanzelfsprekend is voldoende werkervaring een erg belangrijk en dient een advocaat ook goed op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving binnen zijn specialisatie. Desalniettemin zijn er voldoende andere eigenschappen die een goed advocaat onderscheiden van de minder goede advocaten.

De kwaliteiten van de advocaat

Een onderzoek uit 2008 van de University of California, Berkeley, School of Law heeft eigenschappen en kwaliteiten vastgesteld die een advocaat goed maakt in zijn/haar werk. Om tot deze bevindingen te komen, hebben de onderzoekers een test opgezet waarbij er specifieke persoonlijke kwaliteiten werden gemeten die geacht worden van belang te zijn voor een goed advocaat. Een goed advocaat:

Heeft een goed geweten; Werkt en denkt oplossingsgericht; Heeft een strategisch denkvermogen;
Is zelfcorrigerend; Is onderzoekend; Kan goed onderhandelen;
Is optimistisch; Kan goed ondervragen; Kan zaken bekijken vanuit andermans perspectief;
Heeft een goede emotioneel intelligentie; Is in staat complexe informatie eenvoudig te communiceren; Heeft een groot zakelijk netwerk;
Heeft een goede emotioneel intelligentie; Is in staat complexe informatie eenvoudig te communiceren; Wekt vertrouwen;
Beschikt over een analytisch en rationeel denkvermogen; Kan goed luisteren; Kan goed samenwerken;
Is creatief; Is in staat een ander te beïnvloeden; Is integer;


Hoe vind je een goede advocaat?

Een goede advocaat die beschikt over bovenstaande eigenschappen en kwaliteiten, is niet eenvoudig te vinden. Er zijn immers geen diploma’s of certificaten voor hoe goed iemand in staat is om anderen te beïnvloeden, bijvoorbeeld. Daarom is het belangrijk om veel recensies te lezen en ook met de advocaat die je overweegt in de arm te nemen, in gesprek gaat. Verder raden wij je ook aan om erop te letten dat de advocaat die je in de arm neemt is aangeschoten bij de Nederlandse orde van advocaten en in bezit is van de benodigde diploma’s.

Gerelateerde berichten

Artificial intelligence (AI) en de carrièrekansen van morgen

In een wereld waar technologie voortdurend evolueert, neemt de relevantie van kunstmatige intelligentie (AI) in bijna elke sector toe. Van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden