Personeel en kwaliteit

Waarborg de veiligheid in je bedrijf met deze tips

Waarborg de veiligheid in je bedrijf met deze tips

Geplaatst op

Wanneer je werkt met gevaarlijke stoffen of op grote hoogte, dan is er sprake van een situatie waarbij extra beveiliging nodig is binnen je bedrijf. In deze blog geven we je tips, waarmee jij kunt voldoen aan de eisen die gesteld zijn. Lees snel verder en ontdek wat je moet doen.

Brandwacht

Wanneer een bedrijf dat op gevaarlijke hoogte werkt of met stoffen in de weer is die gevaarlijk kunnen zijn, dan is het belangrijk dat je een brandwacht hebt. Een incident is echt niet iets wat je wil. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dan wil je natuurlijk wel dat je zo snel mogelijk het gevaar kunt indammen. Dan helpt het heel erg als je mensen bij je bedrijf hebt die beschikken over allerlei diploma’s waardoor je de nodige vaardigheden hebt om dit voor elkaar te krijgen. Hoe sneller je bij een incident bent, hoe beter het is. 

Waarom is een brandwacht belangrijk?

Een brandwacht kan verschillende functies vervullen en helpt in uiteenlopende situaties. Want brandwachten kunnen bouwkundige aanwijzingen geven. Brandmeldinstallatie onderhouden, een sprinklerinstallatie controleren, maar ook op evenementen een bepaalde mate van veiligheid garanderen. Daarnaast zijn ze erg handig om een veilige werkvloer te creëren. Het klinkt gek, maar ze kunnen ook dakdekken en helpen bij de onderhoud van het bedrijfspand. Dat is pas een veelzijdige functie!

Emergency Response Team

Werk je op grote hoogte is of in besloten ruimtes, dan is het een Emergency Response Team echt belangrijk voor je bedrijf. Dit is een team dat heeft een goede heeft training gehad en kan overweg met allerlei materiaal om belangrijke veiligheidswerkzaamheden voor je bedrijf te realiseren als de nood aan de man is. Heel slim is het om van tevoren een reddingsplan op te stellen, waarbij je alle mogelijke factoren zoveel mogelijk in kaart brengt, waardoor je op die manier de veiligheid beter kunt waarborgen in het geval van een calamiteit. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden