Personeel en kwaliteit

Toenemende vraag naar technisch personeel

techniek, vacature

Toenemende vraag naar technisch personeel

Geplaatst op

Op de Nederlandse arbeidsmarkt neemt de vraag naar technisch geschoold personeel steeds meer en meer toe. In allerlei branches is er een duidelijk tekort naar mensen met een technische achtergrond. In deze blog bespreken we kort wat het tekort aan technisch personeel betekent en waar de klappen het hardst vallen.

Monteurs

Wanneer je zoekt naar een monteur vacature tref je erg veel resultaten. Of het nu gaat om een vacature voor allround monteur of elektromonteur; er zijn technische vacatures in overvloed. Een allround monteur houdt zich bezig met algemene technische problemen aan verschillende installaties en machines.

ICT

In de Informatie- en communicatietechniek is ook een groot tekort aan personeel. Vandaag de dag maakt elk bedrijf gebruik van digitale systemen; van de overheid tot een eenmanszaak. Het onderhouden van deze systemen en het oplossen van problemen met deze systemen is, zeker bij grotere bedrijven, een dagtaak wat zonder technisch personeel, blijft liggen.

Overheid

De overheid is de grootste werkgever van Nederland. In de laatste paar jaren heeft de overheid hard gewerkt aan digitalisering. Voor een goede opzet en onderhoud van de nieuwe technische systemen is het tekort aan technisch personeel een groot probleem dus.

Studenten

Gelukkig is er ook positief nieuws. Steeds vaker zien we dat studenten kiezen voor een technische opleiding. Ook vanuit de overheid zijn er initiatieven zoals MKB !dee die ervoor zorgen dat er meer animo ontstaat voor het technisch vak.

Toekomst

Hoewel het op dit moment een lastige situatie is, valt er ook te verwachten dat dankzij het toenemende aantal studenten dat kiest voor een technische opleiding, de vraag met een aantal jaar gestaag zal dalen. Niet alleen jonge studenten hebben hier een rol in. Er zijn ook veel professionals uit andere vakgebieden die zich laten omscholen met het doel van deze toenemende vraag te kunnen profiteren.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden