Wanneer is ontslagrecht relevant? En wanneer is het noodzakelijk dat je een ontslagrecht jurist in de arm neemt? We werpen een licht op deze kwestie om het zo mogelijk te maken de juiste stappen te nemen wanneer het nodig is. Lees ook de andere gratis blogs op onze site, want daarin kun je ook aardig wat interessante informatie lezen over personeel en kwaliteit. Lees snel verder in deze blog en doe er je voordeel mee. 

De ontslagen werknemer

Als je onlangs ten onrechte bent ontslagen of dit dreigt te gebeuren, dan is het misschien tijd om een jurist in te huren. Het verliezen van een baan is al een verwoestende ervaring op zich, ontslagen worden maakt het nog erger. Maar ontslagen worden van je baan om redenen die niet je schuld waren is ook frustratie en een flink misstap aan de zijde van de werkgever. Onrechtmatig ontslag overkomt mensen aan de lopende band, en velen zijn zich er niet van bewust of hebben niet het gevoel dat ze het ontslag kunnen aanvechten. Ontslagen worden zonder de juiste opzegtermijn of vergoeding is in strijd met de wet, en je kunt dit aanvechten.

Wat is onrechtmatig ontslag?

Als je ontslagen wordt met een verklaring, zoals dat er geen werk is of dat je betrapt bent op het doen of zeggen van iets dat tegen het bedrijfsbeleid ingaat, dan heb je waarschijnlijk geen zaak. Als je wordt ontslagen met een behoorlijke opzegtermijn, dan is dat geen onrechtmatig ontslag. Ook als je geen ontslag aangezegd krijgt, maar wel een vergoeding ontvangt, is dat legaal. Wanneer je wordt ontslagen zonder reden, opzegtermijn of ontslagvergoeding, dan is er sprake van onrechtmatig ontslag. Je kunt het gevoel hebben dat dat het einde is, maar dat is niet zo.

Wat te zoeken in een onrechtmatig ontslag jurist?

Het vinden van een jurist om je zaak aan te nemen lijkt misschien niet moeilijk, maar je er natuurlijk wel een nodig die thuis is op het gebied van onrechtmatig ontslag. Het verliezen van je baan is een zeer verwarrende en stressvolle tijd, en je wilt de beste persoon om je te helpen. Was er sprake van een contract of contractbreuk, is er een vakbond bij betrokken en was er sprake van een overtreding, is er een clausule of wet overtreden. Je hebt een jurist nodig die de verschillen kent die zich voordoen, de ins en outs en de juridische toepassingen specifiek voor onrechtmatig ontslag zaken. Juristen die gespecialiseerd zijn in arbeidsrecht hebben de ervaring en kennis die je nodig hebt. Er kunnen zaken spelen waar je nog niet eens aan gedacht hebt, en zij zullen die zeker vinden.