Personeel en kwaliteit

Lean Six Sigma training voor jou

Lean Six Sigma training voor jou

Geplaatst op

Lean Six Sigma Green Belt, is dat een nieuw deel van de Turtles? Je zou het haast denken. Het is echter van een totaal andere orde, namelijk een graad binnen het systeem van Lean Six Sigma waarbij je kennis hebt van en tools kunt hanteren om te herkennen wat waardevol is binnen de workflow van een organisatie. Je kunt zo sturen op wat je zou kunnen noemen de constante kwaliteit van de procesoutput. Dus kijk wat er goed gaat binnen een organisatie, besteed daar aandacht aan en zorg dat deze constant blijft en misschien zelfs nog wel beter wordt. 

Effectief en persoonlijk  

Uiteindelijk is het een methodiek en filosofie waar vele mensen zich in kunnen vinden. Dat komt omdat het bijzonder eenvoudig in elkaar zit. De basis van het systeem is namelijk dat je de focus legt op datgene wat goed gaat in een organisatie. Activiteiten die niet goed gaan zal je natuurlijk kritisch moeten bekijken en eventueel moeten staken of veranderen. Maar de focus ligt dus op ontplooiing van de positieve aspecten van de workflow van de organisatie.

Veranderprocessen

Uiteindelijke veranderprocessen die ontstaan binnen een organisatie worden bijvoorbeeld / bij voorkeur begeleid door een professional met een Lean Six Sigma green belt. Juist deze processen vragen erom dat een medewerker van een organisatie als het ware meegenomen worden in deze veranderingen. Dit vanwege het feit dat verandering veel mensen negatief of moeizaam toeschijnt. 

Sleutelwoorden die daarbij belangrijk zijn: ervaren, reflecteren, conceptualiseren, experimenteren. Dus vooral kijken wat werkt voor de organisatie en medewerkers. 

Herkenbare methodiek 

Lean Six Sigma is een zeer herkenbaar systeem waarbij de verschillende graden, wel heel erg veel lijken op de banden die binnen de verschillende budosporten gebruikt worden: wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin, zwart, rood/wit geblokt, rood. Het is leuk om steeds hoger te komen met Lean Six Sigma en dus een hogere band te kunnen halen. Daar gaat een zekere motivationele kracht van uit.  

Waar kan ik terecht met een dergelijke training? 

In principe is het systeem van Lean Six Sigma zo opgezet dat je na het behalen van een examen overal in Nederland aan de slag kunt als een professional met een van de graden van het systeem onder je arm. Het zal je nog verbazen hoeveel bedrijven in Nederland staan te springen op mensen met de skills die je leert bij Lean Six Sigma.

Gerelateerde berichten

Artificial intelligence (AI) en de carrièrekansen van morgen

In een wereld waar technologie voortdurend evolueert, neemt de relevantie van kunstmatige intelligentie (AI) in bijna elke sector toe. Van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden