Personeel en kwaliteit

Hoe ga je als internetondernemer internationaal?

pakket versturen buitenland

Hoe ga je als internetondernemer internationaal?

Geplaatst op

Als webshop heb je de wens om uit te breiden. Gelukkig is het als internetondernemer erg eenvoudig om internationaal te gaan; veel makkelijker dan vroeger in de tijd van voor het internet. Wil je uitbreiden en meer mensen bereiken? Dan zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog geven we je een aantal punten die je op je to-dolijstje kunt zetten om de volgende stap te maken met je internetonderneming.

Internationaal pakketten laten bezorgen

Als je een webshop hebt en je gaat uitbreiden naar het buitenland, dan moet je natuurlijk wel de bezorging van de bestellingen geregeld hebben. Pakketen naar het buitenland versturen kan je op verschillende manieren doen. Lees hier meer over pakketten versturen naar het buitenland.

Ken de lokale wetgeving

De kans is groot dat het uitbreiden van je focus markten vooral ligt binnen de grenzen van de Europese Unie. Gelukkig valt het in dat geval nog wel mee voor wat betreft de zaken die moet regelen met betrekking op de wetgeving. Binnen de douane-unie gelden namelijk min of meer dezelfde import- en exportregels. Mocht je willen uitbreiden naar een land buiten de Europese Unie? Houd er dan rekening mee dat er misschien wetgeving is in het land van je klant die het bemoeilijkt om producten of goederen te leveren.

Zorg voor de juiste taalinstellingen

Je wil natuurlijk ook graag dat de bezoekers van je website weten wat ze kopen! Dat kan enkel wanneer de informatie die op de website te vinden is, geschreven is in een taal die de bezoeker kan spreken. In de meeste gevallen kom je al een heel eind door je website te (laten) vertalen naar het Engels. Dit wordt immers door bijna iedereen op de wereld voor een groot deel gesproken en begrepen. Je kunt daarnaast de website ook nog in andere talen presenteren waar veel van je klanten vandaag kunnen komen.

Gerelateerde berichten

Artificial intelligence (AI) en de carrièrekansen van morgen

In een wereld waar technologie voortdurend evolueert, neemt de relevantie van kunstmatige intelligentie (AI) in bijna elke sector toe. Van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden