Personeel en kwaliteit

Google Mijn Bedrijf: iets voor mij?

Google Mijn Bedrijf: iets voor mij?

Geplaatst op

Een veelgestelde vraag is wat Google Mijn Bedrijf kost. Het zal je verbazen: Google Mijn Bedrijf is helemaal gratis. Het is een platform van Google waarmee je jouw bedrijf online beter zichtbaar maakt. Met een Google Mijn Bedrijf-vermelding vinden klanten je bedrijf namelijk gemakkelijker. Zowel mkb-bedrijven als grote organisaties kunnen zo eenvoudig hun bedrijfsgegevens beheren en up-to-date houden in Google Zoeken en Maps. Google Mijn Bedrijf biedt echter veel meer dan dat. Lees snel verder en ontdek of Google Mijn Bedrijf ook iets voor jou is.

Waarom kiezen voor Google Mijn Bedrijf?

Een Google Mijn Bedrijf-vermelding biedt vele voordelen. Door je account te beheren en up-to-date te houden zorg je er niet alleen voor dat potentiële en huidige klanten je bedrijfsinformatie altijd en overal kunnen vinden, maar er zijn nog veel meer opties om de online zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten.

Met Google Mijn Bedrijf heb je de mogelijkheid om:

  • te communiceren met klanten door middel van reviews en de functie vragen en antwoorden
  • geef je klanten direct een goede indruk van je bedrijf met foto’s en video’s
  • presenteer je jouw diensten of producten direct in je bedrijfsvermelding
  • plaats je acties en aanbiedingen direct in Google Zoeken en Maps met de functie posts
  • verzamel je inzicht in de manier waarop klanten je vinden

Hoe werkt het?

Wil je ook starten met Google Mijn Bedrijf, maar weet je niet hoe het werkt? Lees dan snel verder en ontdek hoe het werkt.

  • In sommige gevallen heeft Google al een bedrijfsvermelding van je bedrijf aangemaakt, maar beheer jij deze nog niet. Ga naar google.com/business en maak een Gmail-account aan als je deze nog niet hebt.
  • Log in met je Gmail-account op google.com/business en geef je bedrijfsnaam op in het veld.
  • Als Google al een bedrijfsvermelding van je bedrijf heeft aangemaakt zal je deze als suggestie zien in het veld. Als er nog geen bedrijfsvermelding van je bedrijf bestaat vul je gewoon je bedrijfsnaam in en klik je vervolgens op Volgende.
  • Doorloop de rest van de stappen om je Google Mijn Bedrijf-vermelding volledig in te vullen.
  • Tot slot moet je bedrijfsvermelding alleen nog geverifieerd worden voordat het zichtbaar is op Google Zoeken en Maps. Verifiëren moet (doorgaans) per briefpost: Google stuurt een brief met verificatiecode naar je bedrijfsadres. Vul de code in op Google Mijn Bedrijf en jouw Google Mijn Bedrijf-vermelding is gepubliceerd en vrijwel direct te zien in Google.

Google Mijn Bedrijf-tips

Op de website van online marketing bureau iClicks vonden wij een goede tip. Er bestaat namelijk ook een app voor Google Mijn Bedrijf. Installeer deze op je mobiele telefoon en je beheert je bedrijfsvermelding nog eenvoudiger en sneller en je bent altijd op de hoogte van nieuwe reviews, vragen en door klanten geplaatste foto’s/video’s. Bekijk de pagina Google Mijn Bedrijf van iClicks voor meer informatie en tips, zoals het verbeteren van je vindbaarheid in Google.

Gerelateerde berichten

Artificial intelligence (AI) en de carrièrekansen van morgen

In een wereld waar technologie voortdurend evolueert, neemt de relevantie van kunstmatige intelligentie (AI) in bijna elke sector toe. Van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden